x-fit + legday...

Idag är det tisdag vilket betyder att jag körde 30 min x-fit i morse, underbara x-fit. 
Ibland, eller ja oftast är det så sjukt motigt att ta sig till gymmat på mornarna. Det är ju så skönt att bara stänga av väckarklockan och få sova en timme till. Men så vet man känslan efteråt när man kommer hem från morgonträningarna och hur härligt trött man är samtidigt som man har fått så mcyket ny energi plus att frukosten smakar tio gånger bättre efter att man tränat!
Så det bästa är att inte tänka så mycket när klockan ringer utan bara gå upp, ta på sig träningskläderna och kila iväg!
 
Nu i eftermiddag körde jag ben med Ankan. Nog sagt om det.
Nu ska jag bädda ner mig i soffan och kolla ett avsint TYRANT!!! Olle är nere i södra sverige någonstans och leker millitär hela veckan så jag är själv här, vilket betyder att det är jag och Nutella burken ikväll;)
(Får passa på när han inte ser) 
 
 
 
 

remember your cardio

Hej där mina söta få!
Har ni haft en bra helg? 
Min har varit lugn och skön även fast vi hela tiden har haft någonting för oss. I lördags åkte jag och Olle ut till ett ställe som heter Nimisel, ligger ca 45 min från Luleå vid Råneälven. Där finns det en bastu som är tillgänglig för allmänheten. Så vi lånade med oss hunden Zacke åkte ut dit och fiskade, grillade, bastade och badade i den svinkalla älven! En riktigt fin höstdag och heldags aktivitet, dock ingen fisk...
Igår, söndags åkte vi och badade på badhus med Olles bror och brorsbarn. Och efter det blev det lunch och lite bäbismys hemms hos dem. 
På kvällen begav vi oss till gymmet och svettades. 
 
Nu har jag precis kommit hem från gymmet, har varit där med Ankan och kört 30 min mage och sen 45 min IW. Länge sen jag körde ren uthållig konditionsträning så kände att det va dags för det, och oj va skönt när det är gjort. Nu ska jag slänga mig i duschen och sen kila över till Ankan för mys hela kvällen lång! 
 
 
 

Busväder...

Riktigt ruskväder här i Luleå idag.. regn och blåst! 
Men vad passar väll bättre då än att kila till gymmet och svettas inne i värmen;) 
Mötte i alla fall upp Malin nu i eftermiddags och körde ben och rumpa, riktigt kul att träna ihop igen. händer inte så ofta längre. 
 
men vi körde i alla fall dessa övningarna:  
- Squat i olika varianter; breda, smala, exentriska och med stopp på sin svagaste punk.
- Hip thrusters
- Ben press
- Cable kicks
 
Allt som allt blev det 1h och 15 min träning, inklusinve en bra uppvämning;) Idag va jag noga med både den allmäna och spesifika uppvämningen. Får ge det några fler chanser innan jag kan säga om det gör någon skilland för mina prestationer. Men idag kändes det då bra.
Den tunna dunjackan är framtagen här i norr!
Träningspeppad?;)
Mallis i Cable kicks!! 
 

Uppvärmning

Jaha mina kära, jag vet ju inte riktigt vilka ni är så jag vet inte hur träningsgalna ni är egentligen. Men jag slänger ändå ut en fråga!
Vad har ni att säga om uppvärming? 
Jag är verkligen en periodare, iblnad är jag väldigt noga med uppvärmingen men för det mesta tycker jag det är så tråkigt att det blir som bara halvdant gjort! 
Oavsätt vad det än är man gör för uppvärmning så är det ju bara någonting man måste göra innan man får gå igång med det roliga och jag kan inte hjälpa det man jag tycker att det är så tråkigt:D 
 
Men hur virkit är det med uppvärmningen egentligen? 
Jo men det är ju gaska viktigt ändå, både för att minimera skaderisken men också så att du ska kunna prestera under ditt pass. Uppvärmning förbereda musklerna på aktivitet och då få ut så mycket som möjligt av det man har för stunden.
 
Allmän uppvärmning
Man pratar oftast om att man ska börja med en allmän uppvärmning, detta ska vara någon form av aktivitet som har i syftar att få igång det centrala systemet med hjärta, lunga och blodcirkulation. Vi vill blir lite varma och mjuka upp musklerna i allmänhet helt enkelt;)
 
Specifik uppvärlning 
Inför varje muskelgrupp som skall tränas, bör också en specifik uppvärmning ske. Detta för att skapa större elasticitet, ökad signalfrekvens i nervbanorna och öka blodfyllnad i den. Vi vill helt enkelt väcka musklen så mycket som möjligt för att muskeln/muskelgruppen som vi har i fokus ska kunna prestera maximalt. 
 
Så varför tar jag mig aldrig tiden att gör detta då när det uppembarligen är bra för min träning? 
Det har jag inget bra svar på, så jag får helt enketl ta och börja med detta nu!
Fokus fokus Linnea, här ska vi bli duktiga på uppvärmning! 
 
Ha en bra fredag alla nu och träna hårt:) 
LLM. ladys lets move! 
 
Bild från träningen igår, blev som vanligt överkropp, bröst, axlar och mage. Så avsluade jag med ett 30 min tabatapass i vårt enormt fina sal 4 här på inpuls:) 
 

Träningsberoende

Jag är helt övertygad om att jag har ett träningsberoende! Och helst av allt vill jag att folk ska se när jag tränar så dem ser hur duktig jag är, för ser ingen känns det nästan som att det inte räknades. Man har ett bekräftelsebehov och jag får det när folk ser mig träna och uppmärksammar detta...
Jag har märkt att när folk runt omkring säger t.ex "oj va smal du blivit", eller "oj vilka muskler du börjar få" destor mer tid vill jag spendera på träningen, för man vill ju så gärna höra dom där komplimangerna igen vilket gör att man driver på sig själv mer och mer, vilket både kan vara bra men även dåligt. 
 
I början av sommaren hade jag en sån himmla formtopp, jag tog tyngre vikten än vad jag någonsin gjort, jag gjorde fler chins och dips än tidigare och ökade min uthållighet.
Denna uppåtgående spiral av framgång i min träning gjorde att jag ville träna mer och mer vilket jag gjorde, vilket tyvärr nu har lätt till en markant försämring... Min kropp har inte fått den återhämntning den behöver och jag har nu 3-4 månader fått minska ner markat i vikter och ligger, en bra dag, på minst 5 repetioner under mitt max på chins och dips. Det ända som känns normalt eller kansek lite bättre än uthålligheten. 
Så vilan är otroligt viktigt, dock är det väldigt svårt att tillåta sig själv att göra det.
För att jag ska ta en vilodag krävs det verkligen att jag inte har någon tid över för att gå och träna. Jag ska helt enkelt inte hinna.
Annars vill jag kunna träna minst en gång om dagen men samtidigt vill jag ha samma resultat som i våras. Jag vill både äta kakan och ha kvar den. 
Men jag har kompromissat med mig själv lite och dragit ner på gympassen och då främt som tunga passen med höga vikter och få repetioner och istället lagt in mer gruppass så som mina högintensiva favoriter. Så nu ska jag ge detta en chans några månader och se om jag kan komma tillbaka och toppa formen igen:) 
 

Tisdagsträning

Det har varit tight i schemat vilket betyder att träningen blivit lidande. 
Det blev vila  fredag och lördag, i söndags körde jag backintrevaller på Ormberget (slalombacken här Luleå) och sen vila igen igår, måndag, då det blev bäbismys för hela slanten hos pojkvännens brorsbarn:) 
 
Men imorse blev det äntligen tid för ett morgonpass. Körde X-fit 30 min. Älskar, älaskar dessa högintensiva passen så det blir ett till nu i eftermiddag. 
Så ska kila till gymmet nu och köra lite mage och axlar innan det är dags för 30 min tabata! 
 
Ladys lets go! 
 

Förfest

Ikväll är det garnisonsmiddag som väntar, ha en trevlig kväll alla:)

Kvällspass

 Blev blandad överkropp idag igen. Körde bland annat bänkpress, pullups, rygglyft och vinklad hantelpress, i alla övningarna la vi fokus på den exentriska delen av rörelsen. Som avslutning på det blev det ett 30 min tabata pass, min favvo träning:)!!!!
 
 
 
 

Vilodag

 
Nackspärr satte stopp för dagens träning. 
Så det blev bäbismys hos Olles bror. 
Vet inte om farbror-Olle är så bra som barnvakt;) 
#sovandebarnvakt #sötatvillingar 

Eftermiddagapass

Det blev biceps/triceps och mage med Ankan, och Tabatan blev utbytt mot 30 min GritCardio. 
 
Vi Supersett'ade 3 biceps övningar med 3 tricepsövningar och körde droppsett på sista settet. Sen avslutade vi med 3 magövningar, TTB, plankan och knädrag.
Och Griten, fy sören va jobbig, va nya release idag. Med rätt instruktör så är det helt galet vad man kan pressa sig. Just nu är Jon inpuls bästa instruktör enligt mig;) 
 

Morgonpass

Dagens morgon träning:
x-fit
 
Första 9 minuterna körde vi dessa tre övningarna, satte igång flåset nå så in i;)
24 high knee run
10 kettlebell swing 12kg
8 burpees + push press
 
Och under de andra 9 minutratna körde vi dessa, här blev det mjölksyra i armarna efter ett tag. 
24 mountainclimbers
10 TRX-drag
8 squat med kast av medicinboll 
 
Och till sist avslutade vi med 90 sekunders mage:
20 crossover
10 puls 
 
I eftermiddag blir det lite blandad överkropp med Ankan och så ett tabatapass som avslutning.
 

RSS 2.0