jobb, plugg, bäbismys

Så såg min gårdag ut. Jobba, plugga och sen som belöning för det fick jag mysa med twinsen:) Å galet vad vi skrattade åt dem små sötnosarna vid matbordet, tårarna bara rann för oss:D Vem kunde tro att jag skulle bli så förtjust i barn:O?
På bilden är det en nybadad Alicia:)

Kvarg för 380 miljoner!

Kvarg för 380 miljoner kronor! Ja det va Lindahls försäljningssiffros på kvarg 2013. De ökade sin försäljning med 70% jämnfört med tidigare år. Och inte är väll det så konstigt med den uppåtgående "-kvarg-ätar-trend" som råder just nu och jag är en av de som har hoppas på trenden. Jag äter kvarg till två saker; den första är bananpankaka och den andra är till min nutella. Men just nu har jag tagit ett nutellastopp, ska klarar 5 veckor utan nutella så jag antar att jag bara kommer att äta kvarg till bananpankakorna för ett tag fram över:D 
 
Är kvarg nyttigt då? 
Jag skulle inte påstå att var är dåligt med det beror lite på val av kvarg. 
Naturell lättkvarg är väldigt proteinrikt samtidigt som det är fettsnålt och snål på kolhydrater så den är ett självklart val för mig när jag står vid kylhyllan i afären. 
Men den naturella kvargen är ju inte liga smarrrrig som den smaksatta. Men då ska man vara medveten om att bland annat Arlas smaksatta kesella/kvarg innehåller en hel del socker. I snitt innehåller en smaksatt kesella ca 12% socker, det är nästan lika mycket socker som en coca cola innehåller och det är ingen som tvekar om att coca cola är onyttig. 
Så läs innehållsförteckningen innan du bestämmer dej för vilken kvarg du vill ha:) 
 
Nu är jag i alla fall precis hem kommen från gymet. Blev motionscykel och sen lite rygg och mage. 
Mitt knä kan ta och gräva ner sig känner jag just nu, knappt kul att träna idag. Även fast inte just mag- eller ryggövningarna gör ont i knät när man gör dem så gör det ont att ta sig i och ur positionerna man sitter/står i. Så nä det tar bara en massa onödig energi att ha ont. 
Men ska i alla fall ha en mysig eftermiddag med middag hos Simon och Emelie.
 
 
 

X-fit

Körde 20 min motionscykel och sen ett 30 min x-fit pass på det. Svetten bara rann så nu kan jag slappa resten av dagen med gått samvete och bara gosa med massa barn:) 
 

La Cage Aux Folles

Igår va jag och Olle på musikal och innan dess va vi och åt på Bistro Norrland. Super duper gått och oj va rolig och fantastisk musikalen rekomenderar alla att se den!
Idag blev vi väckta av att Olles far Hans kom och knackade på dörren så nu har vi ätit en lyxfrukost och snart ska jag bege mig mot gymet för ett X-fit pass. Efter det ska vi bort till Olles bror Simon och hans sambo Emelie och mysa med alla små barn där. En riktigt familje helg är det som väntar:) 
 
 
 
 

Träningsglädje

Sicken underbar dag jag har haft idag, absolut inget speciellt har hänt utan det är dom där små sakerna som gör det.
Nästan allt gick som jag ville på jobbet bara en liten överraportering som inte blev gjort, annars är jag så nöjd med alla mina duktiga patienten som tränar så flitigt!! Det är så kul å se förändringen hos dem från att de kommer in till oss på ortopeden till de nu ska få åka hem till sig igen. 
Efter jobbet gick jag till gymet och satte mig på motionscykeln och tramparde runt utan motstånd i ca 20 min, gjorde mina rehabövningar efter det och så streching av knät, och vet ni vad?! Jag fick ut knät helt rakt idag, det har inte gått att sträcka ut det sen i söndags då jag gjorde illa det. Så det va otroligt skönt och detta tyder på att min svullnad börjar lägga sig, vilket i sin tur kommer att göra så det gör mindre ont i knät:) Mycket av smärtan sitter ju i svullnaden.  
Men jag blev i alla fall så glad över att jag kunde sträcka ut mitt knä rakt att jag tog och firade med ett tabatapass, vilket faktsikt gick hur bra som hellst. Fick motifiera och byta ut några övningar bara, till exempel så går det alldeldes utmärkt att köra burpees på ett ben, och istället för knäböj så blev det enbensböj i TRX-band. Det blev ju dock i slutändan lite väl mycket fokus på högerbenet, men men vad ska man göra, man får göra det bästa av situationen;) 
 
Nu sitter jag här i kökssoffan och njuter av alla endorfinerna i kroppen som rusar runt och gör att jag mår sådär mysigt bra! 
Trevligt kväll på er! 
 

Rollator och kryckor på jobbet

Hejdär!
Mitt knä är fortsatt svullet och eländigt men det är tur att man har sin praktik på en avdelning där det finns mängder med gånghjälpmedel;) Så jag har haltat omkring på avdelningen med både kryckor och rollator, och fått några skratt från patienter här och där :D
Var i alla fall  hos läkaren idag och fått det undersökt och det verkar väll inte så låvande, så en ny remiss till magnetröntgen är beställd. 
Så drar igång med rehabiliteringsträning nu på en gång, så motionscykel 2 ggr om dagen utan motstånd och lite rehab övningar på det.
 
Nu är jag precis hemkommen från gymmet, helt svett efter konditionsträning. Och då undrar ni hur det gick till? Mitt knä ska ju jobba utan morstånd!
Det är sant, så då är det tur att det finns en armcykel och stakmaskin på gymet. Så körde 30 min motioncykel och 30 min tabataintervaller på armcykeln och stakmaskinen = helt slut. Avslutade med tre bålövningar x3. 
Nöjd tjej efteråt! 
Lunch innan träningen med Olle på Sallads- och Sushi Baren!
 
 
 

Nojjig över mitt knä

Jaha mina kära, träningen igår slutade inte riktigt som jag tänkt mig. Gjorde illa mitt redan dåliga och opererade knä på tabatapasset igår. Under utfallshopp så kommer jag fel och det small till i knät.. blir lite smått irriterad på mig själv att man aldrig kan lära sig känna sina begränsningar! 
Så idag är knät svullet och ömt vid belastning, så får väll linka fram på jobbet idag och hoppas på att det inte blir värre. 
Blir i alla fall glad av mina nya Kari Traa tröja som jag har på mig idag:) Så rosa åå fin! 
 

Varför Tabata Är Så Bra!

Jag älskar, som tidigare nämnt, tabata-träning. Det går snabbt, det är intensivt och man blir helt slut!
Jag tänkte dra lite kort fakta om denna underbara träningsform så kanska ni också blir sugna på att köra ett pass! 
 
Tabatan utvecklades av en Japan vid namn Doktor Izumbi Tabata, han tog fram träningsformen speedskatinglandslaget i Japan och publicerade sin studie någon gång i slutet på 90-talet. Träningsformen visade sig ha mycket bra effekt på konditionen samt mjölksyreträningen. Den 4 minuter långa träningsformen visade sig ha bättre effekt än en timmas lågintensivträning,  såväl på det anaeroba (icke syrekrävande) som aeroba (syrekrävande) energisystemet. Man kunde helt enkelt uppnå stora skillnader med stora effekter på vältigt kort tid. 
 
"En Tabata" innehåller 8 repetitioner som du utför i 20 sek med vila i 10 sek mellan varje repetition. Ett runda på 4 min kan räcka, men kombinerar du flera muskelgrupper kan du träna flera rundor under samma träningspass.
 Regelbunden Tabata träning har följande fördelar:
 • Ökar konditionen 
 • Ökar muskelstyrkan 
 • Alla muskelfibrer används vid träningen 
 • Syreupptagningsförmågan kan förbättras beroende på vilka gener du har 
 • Bra för hjärta och lungor, motverkar hjärt- och kärlsjukdomar
 • Ökar ämnesomsättningen (metabolismen) 
 • Ökar fettförbränningen 
 • Du behåller musklerna samtidigt som du förbränner fett 
 • Bra mot övervikt
 • Blodsockerbalansen förbättras 
 • Insulinkänsligheten förbättras vilket motverkar det metabola syndromet och diabetes typ 2
 • Tidsintensivt
Jag rekomenderar alla att prova på tabata, oberoende på vilken fysisk nivå man ligger på så kommer man att få resultat och det går fort:)  
 

Jag ser det snöar...

Det var vitt på marken i morse när jag vaknade, snön föll och det har det fortsatt med hela dagen. Är väll inte överlycklig över detta, skulle gärna ha barmark ett bra tag till!
Men men, idag är det söndag och vi har inte haft någonting på schemat kom nyss hem från en sväng på stan och på en stund blir det gymet. Så det min slappesöndag ut:) 
 
 

Äntligen tillbaka

Idag va jag som sagt äntligen tillbaka på gymet. 
Körde lite kondition, bål ca 30 min och så avslutade med ett 30 min tabata-pass!
Riktigt skönt va det i alla fall att få komma igång igen.
Efter gymet va det raka vägen hem för att föbrededa middag till Olle som kom med flyget från Halmstad nu ikväll. Har inte sett han på en vecka så det va skönt att få hem honom:) 
Imon är det fredag och äntligen helg, ska bli så skönt att slippa gå upp 5.30!  
Svettig och glad, plus att jag älskar ryggen på min tröja från Kari Traa!!
 

Sista vilodagen

Idag är sista vilodagen efter min insluensa jag haft. 
Igår va jag ute på en långpromenad med Ankan och idag blev det änu en långpromenad nu på eftermiddan och nu känner jag mig tillräckligt pigg i kroppen för att våga dra igång med träningen så imon äntligen ska jag ta mig till gymmet och svettas lite:)
Annars då mina vänner nått nytt? 
Jag har i alla fall gått in på min sjukde vecka av tio veckors praktik och det är så roligt. Nu är jag på ortopeden här på Luleå sjukhus och det är riktigt häftiga patientfall man får vara med om, otroligt spännande och lärorikt!!!! 
Men man är också helt slut om dagarna med alla intryck och att hela tiden måste använda hjärnan så mycket. Allt är så nytt så inget kommer automatiskt. Men det går bättre och bättre och man blir säkrare och säkrare! 
 
Men nu är det matlagningn på g här och sen tidigt i säng! Puss å hej!
 
 

Sjuk en vecka

Har varit sjuk i en veckas tid därav inga träningsinlägg, så ville bara titta in och säga hej! 
Är i Fjärhult City, Småland nu. Beger mig norr ut igen imorgon bitti! 
Sknobelii håller mig sällskap idag:)

LLM på x-fit

Va i förmiddags med Malin och Linnea(Ankan) och körde x-fit. Trion LLM va alltså samlad för första gången på en evighet. 
Och ojojoj va svettigt det va men också så sjuk kul!
Efteråt kilade Ankan och Mallis iväg medan jag stannade kvar och körde lite överkropp + lite lek. 
Jag körde tre bröst övningar x3 och tre magövningar x3 och efter det blev det lite handstående träning och sånt roligt som man altid höll på med under voltigetiden. 
Det känns så fånigt att hålla på att stå upp och ner hit och dit när det är massa folk runt omkring men idag va det helt tomt på gymet så då får man passa på! 
 

Fredagsvila igår

Det blev vila från träningen igår och det för att det inte fanns någon tid till träning helt enkelt:) 
Det blev jobb på förmiddan, sen barn + hund vakt på eftermiddan och på kvällen mötte jag upp mina tjejer och några från min klass och gick och käkade "after-work-bufé" för att fira att vi är klara med våra fem första praktikveckor. 
En mycket bra fredag med andra ord:) 
 
 

Nu mår jag som en kvinnlig kung!

Sicken energi jag haft idag. 
Hade slutbedömning med min handledare idag på praktiken. Jag har ju gjort mina fem första veckors praktik som fysioterapeut nu och jag är så galet nöjd med min slutbedömning, ojojoj va taggade jag är nu över att få komma till nästa ställe. Så nu väntar fem nya veckor, startar på måndag, som jag ska spendera på ortopeden här i Luleå!
 
Men i alla fall har jag haft en super bra sista dag hos Marina. Slutade vid 15 som vanligt stack hem och städade lägenheten, vill ju att det ska se någerlunda bra ut här när min man kommer hem ikväll;) 
Efter det stacka jag ut och sprang, har så mycket träningsvärk i hela kroppen så kännde att jag va tvungen att sticka ut och jogga bort slagget lite och få en ordentlig uppvärmning av kroppen innan jag skulle köra ett tabatapass på gymet.
Och oj va bra löpningen gick idag, det kändes så lätt och mina trasiga knän gjorde inga motstånd, allt bara flöt och då blir det ju bara så kul!
Totalt blev det knappt 8 km och efter dem 8 kilometrarna va jag rätt nöjd egentligen med dagens träning men så va det ju mina så härliga militärgranne Johan som höll i dagen Tabata och det ville jag ju helt enkelt inte missa. Så det blev en halv timmes slitande där innan jag gick, nöjd och stolt som tuppen efter min presation idag, hem till vår kära lägenhet där jag nu sitter i skrivande stund och räknar ner minutrarna tills Olle kommer hem! 
 
Har ni fått någon träning gjort idag? (Riktar frågan lite extra till Ben och Uno;) 
 

Legday igen.

Det blev en legday idag igen!
Mallis hörde av sig i morse och undrade om jag va sugen på att köra ett benpass med henne idag och inte kunde jag väll tacka nej till det. Men eftersom jag körde tunga ben igår, alltså tunga vikter och få repetioner fick det bli tvärt om idag. Så vi köre supersett med lätta vikter och många repetioner. Sicken pump man får både i musklerna och i flåset! Hur härligt som helst! 
 
Så vi körde knäböj tillsammans med kettelbellswing, runt 15-20 reps och totalt 4 sett på varje övning. 
Sen körde vi hip thruster och utfallshopp, likså så där, runt 15-20 reps och 4 sett. 
Och senavslutade vi med 4 set cable kicks!! 
En timmes riktigt effektiv träning, "ours asses were on fire" och svetten bara rann.
Nu blir det mat! 
 
Tyvärr en liten suddig bild, men men:) 

RSS 2.0